Athletics Champs baancompetitie 2017

De pupillen van AV Scheldesport hebben in het baanseizoen zowel de Zeelandbeker als de Ir. Knaaptrofee in de wacht gesleept.
Prijsuitreiking zal op 4 november 2017 plaatsvinden.

300_1r.jpgHelaas…. De laatste AC Wedstrijd in Vlissingen is zaterdag 16 september 2017 letterlijk in het water gevallen. Vooral sneu voor de atleten maar ook voor de organisatie die de moeilijke afweging heeft moeten maken, en uiteindelijke de juiste beslissing heeft genomen door de veiligheid van de atleten voorop te stellen. De wedstrijd, die gecombineerd zou worden met het ZK estafette (op haar beurt al eerder in het water gevallen tijdens het ZK in Goes), zal niet meer worden ingehaald bij gebrek aan mogelijkheden in het kleine restant van het baanseizoen.

 

300_2l.jpg300_2r.jpg

 

300_3r.jpg

Door de afgelasting van de laatste AC wedstrijd rest het opmaken van de eindstand als het gaat om de Zeelandbeker (grootste deelname percentueel gezien) en de Ir. Knaaptrofee (meeste punten van de 5 beste atleten per vereniging per categorie (A, B, C/mini) per wedstrijd bij elkaar opgeteld). De winnaar van beide prijzen is

AV SCHELDESPORT!

De grote getale waarmee zijn aanwezig waren en de individuele prestaties sprongen er uit. In de race bleven we nipt RKHAV voor, die op haar beurt Delta Sport naar een keurige derde plek verwees.

De Ir. Knaaptroffee ging met meer overtuiging naar Scheldesport: een kleine 3000 punten wat het gat met de nummer 2, Dynamica, over de 5 wedstrijden. AV’56 behaalde de derde plaats gevolgd door RKHAV, de Wielingen, Deltasport en AV Flakkee. De bijbehorende bekers zullen worden uitgereikt tijdens de eerste cross, op 4 november 2017.

300_4r.jpg300_4l.jpg