Afstand meten

400_p63_300_galimg5263_image-2.jpgAV Scheldesport heeft de beschikking over 2 professionele lasermeetapparaten voor het meten van de afstanden bij Speerwerpen, Discuswerpen en Kogelstoten. Desgewenst kan de apparatuur ook ingezet worden bij het verspringen en het hink-stap-springen.

Groot voordeel van deze apparatuur is dat:

  • De nauwkeurigheid van meten fors toeneemt,
  • De rugbelasting van veldjuryleden enorm afneemt (niemand meer nodig voor het gebukt meten van de afstanden),
  • De nominale bezetting van het jurykorps bij die onderdelen met 1 tot 2 minder kan zijn,
  • Het wedstrijdverloop tot 30% korter kan zijn,
  • Kosten van het verbruik van meetlinten fors daalt.

Met de Firma Topcon heeft de vereniging een partner gevonden die deze lasermeetapparatuur voor een gunstige prijs - kwaliteit heeft geleverd.

400_p63_400_topcon-banner.jpg

De Topcon GTS-100N serie is verkrijgbaar is een 2" en een 5" uitvoering. Beide bieden 30x vergroting en kunnen tot 24.000 punten opslaan in het interne geheugen met gebruikmaking van Topcon's onboard software.

Eenvoudig in gebruik

Vanaf 2016 is deze apparatuur uitgebreid zijn met de software en tablet van Timetronics waardoor de meting automatisch vertaald wordt en daarna direct draadloos wordt doorgegeven aan wedstrijdsecretariaat en website voor online Live Results.

De specificaties van de Topcon GTS 105N voldoen aan de voorschriften van de IAAF (IAAF Track and Field Facilities Manual 2008 Edition – Chapeters 4-8).

Wedstrijden

Onze meetapparatuur wordt ingezet op diverse wedstrijden, klik hier voor een overzicht.

Automatisch

  • Alle Veldonderdelen sturen via Timetronics fieldtablets en Atletics Manager de wedstrijdresultaten draadloos naar het wedstrijdsecretariaat en zijn daarna automatisch zichtbaar op de pagina Live Results van de website van atletiekvereniging Scheldesport.
  • Ook bij het verspringen is in combinatie met de Timetronics fieldtablet de windmeting automatisch geregeld.