Algemene ledenvergadering AV Scheldesport; dit moet je weten
Algemene ledenvergadering AV Scheldesport; dit moet je weten

In de kantine van AV Scheldesport kwamen donderdag 30 maart meerdere leden bij elkaar voor de algemene ledenvergadering. Er is tijdens deze vergadering genoeg besproken. Het belangrijkste zetten we voor je op een rijtje!

Het bestuur ging, onder leiding van voorzitter Ad Hendriks, verschillende agendapunten af om zo het afgelopen jaar door te nemen en alvast vooruit te blikken op wat er komen gaat.

Beker van prestatie
Net als vorig jaar werd de Beker van prestatie uitgereikt aan de man en vrouw die het afgelopen jaar (2022) een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet op het gebied van atletiek en dus de naam van Scheldesport in positieve zin op de kaart heeft gezet.

Vorig jaar ging de prijs bij de vrouwen naar Marion Goossen en bij de mannen naar Sander van Doorn. Dit jaar nemen Rachida de Guchteneire en Daan Schuit de prijs in ontvangst. Waarom? Dit is wat het bestuur erover zei:

“Deze toch nog jonge vrouw laat al een aantal jaren zien dat ze goed meedraait in de top van de Nederlandse Masters. Afgelopen jaar heeft zij de volgende prestaties neergezet:

  • 12 en 13 februari NK-indoor Apeldoorn 3e 60m 8,47 (clubrecord) 2e 200m 27,84 en Nederlands kampioen! in het kogelstoten 9,35 (clubrecord)
  • 24 april tijdens de mastercompetitie in Vught 4x100 samen met Carmen van Belle, Mandy Heppener, en Patricia Dieleman club- en Zeeuws record! Van 56,15
  • 28 en 29 mei NK-masters 5e 100m 13,38 (clubrecord) 3e 200 27,87 Nederlands kampioen! kogelstoten 9,46
  • 9 juli ZK Hulst Zeeuws kampioen 100. 13,44 en 200     27,55 2e kogel 9,87
  • Clubkampioenschappen scherpte zij haar pr kogelstoten aan naar 10,44

Ze bezit zo'n beetje alle clubrecords van de onderdelen waaraan ze meedoet in haar categorie. Waarschijnlijk ook nog wel iets vergeten, maar het is duidelijk Rachida heeft deze prijs zeker verdiend. Gefeliciteerd Rachida!”

--------------------------------------------------------------

“Deze jongeman van 17 jaar doet al een aantal jaren mee aan de top van Nederland. Sommigen hadden deze prijs eerder voor hem verwacht.... Wij vonden het nu in ieder geval tijd om hem deze prijs uit te reiken. Afgelopen jaar 2022 heeft hij de volgende prestaties neergezet:

  • 19 en 20 februari NK-indoor Apeldoorn 4e kogelstoten 14,97 (clubrecord) en 2e verspringen 6,52
  • 15 mei competitie Terneuzen 110h clubrecord 15,26
  • 17 t/m 19 juni NK outdoor Amsterdam 10e 110 horden 15,35 4e kogelstoten 15,66 3e discuswerpen 50,93 2e verspringen 6,60
  • 9 juli ZK Hulst Zeeuws kampioen op 100m 11,77 Discuswerpen 52,85 (clubrecord) kogelstoten 16,06 (clubrecord) en verspringen 6,56
  • Tijdens de flexmeeting in Barendrecht 29 en 30 oktober heeft hij ook het clubrecord op het verspringen verbeterd tot 6,74

Waarschijnlijk ben ik nog wel iets vergeten maar het is duidelijk, Daan Schuit heeft deze beker zeker verdiend. Gefeliciteerd Daan!”

Beker van Verdienste
Ondanks dat het bestuur had besloten dit jaar geen beker van verdienste uit te delen, bleek er toch een kleine verrassing te zijn. Voorzitter Ad Hendriks reikte de beker dit jaar uit aan de familie De Zeeuw. Aangezien Ilse de Zeeuw als secretaris en Alwin de Zeeuw als beheer & accommodatie onderdeel zijn van het bestuur, moest dit geheim blijven.

Alwin, Ilse, Mirthe, Nathan en Tobias kregen deze beker als dank voor hun enorme inzet de afgelopen jaren. Alwin is betrokken bij de organisatie van wedstrijden, het bestuur, het geven van cursussen en nog veel meer. Ilse doet onder andere het secretariaat tijdens wedstrijden en is actief als secretaris in het bestuur. Mirthe geeft sinds kort (noodgedwongen) training aan de senioren, U20 en U18-atleten en is veel actief als vrijwilliger. Nathan en Tobias zetten zich ook veel in als vrijwilliger voor de vereniging en zijn daarmee veel waard voor de vereniging.

Waarschijnlijk vergeten we nog veel van hun werkzaamheden, maar ik denk dat iedereen het ermee eens is dat familie De Zeeuw de Beker van Verdienste in ontvangst heeft genomen! Gefeliciteerd!

Het bestuur
Tijdens de vergadering zijn er verschillende punten besproken met betrekking tot de invulling van bepaalde functies van het bestuur.

Wim Buter heeft besloten een punt te zetten achter zijn werkzaamheden als bestuurslid in de functie van Beheer & Accommodatie. Omdat Alwin de Zeeuw vorig jaar in het bestuur is getreden voor de renovatiecommissie was de meest logische keuze om deze commissie voortaan onderdeel te maken van Beheer & Accommodatie en Alwin dus te laten wisselen van functie. Daarom zal hij voortaan in het bestuur zitten namen Beheer & Accommodatie.

Naast Wim hebben ook Ebe Blaauw en Richard van Damme besloten te stoppen met hun functies in het bestuur. Ebe was actief voor de Loopgroep en Richard was actief als Penningmeester.

Voor de functie als penningmeester is het bestuur op zoek naar iemand die dit kan invullen. Richard zal de rekeningen blijven betalen tot er iemand gevonden is. Ook zal hij binnenkort in de rubriek Scheldesportlight zijn verhaal doen en uitleggen was deze functie allemaal inhoudt.

De functie als Loopgroep komt te vervallen. Deze gaat vervangen worden door een nieuwe functie: de Recreatiecommissie. De loopgroep komt hieronder te vallen. Ben je benieuwd wat deze functie nog meer inhoudt of ben je nu al overtuigd en stel je jezelf beschikbaar, neem dat contact op met het bestuur!

We danken uiteraard Wim, Ebe en Richard voor hun inzet van de afgelopen jaren in het bestuur!

Jaarverslagen commissies
Elke commissie/functie heeft een jaarverslag geschreven. Deze werden kort besproken en er was gelegenheid vragen te stellen. Deze zijn allemaal na te lezen in de uitnodiging voor de ledenvergadering die je in de mail hebt ontvangen op 21 maart 2023.

Kascommissie
De kascommissie heeft als functie om voorafgaand aan de ledenvergadering de penningmeester te controleren. Dit jaar werd dit gedaan door Ivar van de Wege en Stefan van Damme. Tijdens de vergadering is een reservelid voor komend jaar aangewezen: Jacques Zaman.

Zoals gewoonlijk sloten we de Ledenvergadering af met een gezellige borrel waar nog werd nagepraat!

LET OP! Dit is slechts een korte en beknopte samenvatting van de Algemene Ledenvergadering die plaatsvond op donderdag 30 maart 2023. Wil je meer weten of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op!