Marathon Zeeuws-Vlaanderen door de ogen van een supporter
Marathon Zeeuws-Vlaanderen door de ogen van een supporter

Het jaarlijkse marathon-spektakel in Zeeuws-Vlaanderen ging afgelopen zaterdag (en voor sommigen op zondag met de wandelamarathon) weer van start. Veel Scheldesporters waren actief tijdens deze marathon. We lichten een paar hoogtepunten uit. Daarnaast schreef Karin den Dekker een stukje over de marathon van Menno den Dekker. 

Vanaf de markt in Terneuzen vertrokken de ruim 530 deelnemers richting Hulst. Over de 42km was het bij de mannen Leender van der Lugt uit Alblasserdam die er met de overwinning van doorging. En dat binnen een tijd van 2:28.23. Bij de vrouwen was het Leonie Ton die binnen een tijd van 3:05.08 als eerste de finish passeerde. 

Scheldesporters in de prijzen
We beginnen bij de marathon. In het eindklassement was Sander van Doorn de beste Scheldesporter. Hij eindigde op plek 7. Dit was goed genoeg om zichzelf de beste Zeeuws-Vlaaming te mogen noemen! Het podium werd opgevuld met Ewoud Laudy uit Hulst en onze eigen Sander d'Hont op de 3e plaats. Zijn 3e plaats was genoeg voor een 11e plek in het algemeen klassement. 

Bij de vrouwen was Renate van Huffel de beste Zeeuws-Vlaaming!

Dan gaan we verder met de estafette marathon. Team Jaspers Transport Knalteam ging er met de overwinning vandoor. Onder andere Scheldesport Thomas Kruisifikx was onderdeel van dat team. Maaaaarrrr, ons eigen Team Scheldesport werd tweede! Met Scheldesporters Ralph de Maat, Nathan de Zeeuw en Arjen de Feijter finishte ze in een tijd van 2:50.26. 

Team Scheldesport Masters werd uiteindelijk 13e in 3:18.37. Ook een prestatie om trots op te zijn!

Uiteraard waren er nog veeeel meer Scheldesporters actief tijdens deze marathon. Ook jullie gefeliciteerd met je prestaties! Bekijk de uitslag van de marathon via deze link: https://www.athlinks.com/event/367981/results/Event/1048150/Results

Door de ogen van
Een van de Scheldesporters die het parcours trotseerde was Menno den Dekker. Zijn vrouw, Karin den Dekker, ging mee als trouwe supporter. Zij schreef een berichtje over de tocht van Menno. 

Zaterdag 15 april, de dag waar je zo lang en veel voor hebt getraind. In de laatste week iedere dag het weer checken voor die dag (en dat veranderde steeds!). Dan is het 10.00 uur. We verzamelen bij de trainer, Dennis in de zaak van Triatlonworld. Groepsfoto gemaakt, een bakje koffie achter de kiezen en dan richting de markt voor de start.

Om 11.00 uur klonk het startschot en via de zeedijk liepen ze naar de kreek om dan door het land van Meijer te lopen. Vanaf daar mocht er meegefietst worden om Menno te voorzien van z’n natje doekjes.

Het is een grote groep welke tot 25 km nog fris oogt, maar daarna haken er al af. Vanaf 32km krijgt iedereen het zwaar. De lopers gaan het bos in, maar Menno komt er alleen uit en er wordt gezegd: 'What happens in het bos, stays in het bos.'

Bij nog 4km komen we aan op de wallen. Ik ga richting de markt en wat duurt het lang als je moet wachten. Maar dan, na 3 uur en 36 minuten, komt hij de finishlijn over. Vandaag gezien dat je niet zomaar een marathon loopt. Zo trots op iedereen die hem heeft gelopen!

Groetjes,

Karin den Dekker