1e Master Competitie Den Haag door de ogen van alle atleten
1e Master Competitie Den Haag door de ogen van alle atleten

Zondag 30 april deden we mee aan de mastercompetitie met het dames- en herenteam van Scheldesport.  We waren gewapend met onze 2 eigen leuke juryleden die ook deel uit maken van ons geheel. Het was weer een dag met veel sportieve prestaties en gezelligheid. Het is een hechte club die met veel plezier met elkaar op pad gaat. Iedereen heeft een stukje geschreven van zijn eigen belevenis van die dag.

Marion:
Vanmorgen om 7.30 uur vertrokken vanaf de baan naar Den Haag. Daar aangekomen moest ik lang wachten alvorens ik aan de beurt was. Ik heb de 1500 meter gelopen. Altijd een afstand om dood te gaan. Maar ik heb heerlijk gelopen. Daarna nog aan de 4x100m estafette meegedaan. Ik was de tweede loper. Na de wissel op Patricia moest ik het stokje doorgeven aan Carmen. We hebben de dag afgesloten met een etentje met de hele groep

Albert:
De belevenissen van deze dag. Als ik moest kiezen tussen, laat me zeggen, een dagje Duinrell, de Efteling of de mastercompetitie bij Haag Atletiek, dan weet ik het wel. De Mastercompetitie natuurlijk, samen met de Scheldesport masters. Gezellig en natuurlijk bijbehorende superprestaties. En nu, op dit moment in Kijkduin bij Habana Beach, uitgezocht door onze ‘verkenner’ Jacques. Jacques die speciaal eerder naar Den Haag is vertrokken als locatiescout. Rens zal er best wel een leuke foto bij plaatsen. Heerlijk is dit, zo met elkaar samen zijn, volgens mij best wel uniek. Genieten dus.

Gré:
Na weer een leuke zonnige dag in Den Haag is er een mooie groepsfoto gemaakt van de heren- en damesploeg. De zon schijnt nog lekker op onze bol als de stoeltjes weer worden ingeklapt en op naar de auto. Jacques nodigde ons uit om te gaan eten in ‘Habana Beach’. Het zal wel weer leuk worden en we hopen om 23 uur weer thuis te zijn (PS: Dit doel is niet behaald ;)).

Jaap:
De mastercompetitie, altijd een dag om naar uit te kijken. Het begint in ieder geval met mooi weer. Na vroeg op en een lange rit arriveren we bij Haag Atletiek. Wat een mooie accommodatie. Ik mag beginnen met hoogspringen. Het lukt om 1.30 meter te halen. Daarna de 1500 meter, lijkt kort maar is altijd toch 2 ronden afzien. Als sluitstuk de 4x100 meter als laatste loper. Na een goede wissel met Willem-Jan het stokje veilig over de finish gebracht. Nog lekker nagenieten op het strand. Dat is weer een mooie afsluiting met onze groep masters. Bedankt allemaal!

Rachida:
Ik was het bijna vergeten…. Maar echt… competitie is zo gezellig! Een individuele sport maar deze keer met z’n allen als team. De sfeer was weer top, en de prestaties waren ook zeker de moeite waard. Een mooie start van het seizoen met een stoot met de kogel de 10 meter en een tijd van 27.57 op de 200 meter. Ook een etentje op de sfeervolle locatie (dankjewel Jacques) was super leuk. Wat mij betreft komen er nog veel van dit soort dagen bij.

Jacques:
Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen. Ik heb mooie herinneringen hier aan de baan van Haag Atletiek want hier won ik als jonge master van 50 mijn eerste gouden plak op de 400 meter op het NK. Dat is alweer 12 jaar geleden, om dat te vieren plak ik er een weekje vakantie aan vast hier in Den Haag. Ik kampeer samen met Tally een week op een camping in Wassenaar tussen de paardenrenbaan Duindigt en de golfbaan Hoogtepunt. Hoogtepunt van deze week is natuurlijk de zondag met de Mastercompetitie. Leuk om op de baan in Den Haag mijn trainings- en teammaatjes te mogen begroeten. Die zijn speciaal naar Den Haag afgereisd vanuit Terneuzen. Het was prachtig weer en er werden leuke prestaties geleverd, maar zoals altijd stond de gezelligheid voorop. Wat betreft mijn eigen prestaties: ik mocht eerst verspringen mede omdat onze specialisten geblesseerd waren. Men zegt 3 maal is scheepsrecht, maar pas bij mijn 4e poging heb ik een voor mijn leeftijd leuke prestatie van 3.92 meter. Mijn 200 meter ging lekker met een hoge 28 seconden. De estafette 4x100 is natuurlijk altijd een feest. We sloten de leuke dag af in strandtent Habana op het strand in Kijkduin met een drankje en een lekker hapje. Jammer dat er maar 2 mastercompetitie wedstrijden zijn per jaar.

Patricia:
Ik zou heel kort kunnen schrijven, wat een top dagje. Het lijkt erop dat het weer zich aan ons aanpast : “zonnig met een wind aan sportieve prestaties”.  Op stap met masters is altijd leuk, ontspannen en gezellig. Wat betreft mijn onderdelen van die dag, 100 meter lekker gelopen, heel blij en enthousiast over mijn verspringprestatie, en de 4x100 met de dames altijd de kers op de taart. En jawel een clubrecord op de 4x100 voor de dames. Dat was weer genieten. Je voelt je op deze dag als 1 geheel met het dames- en het herenteam. Je hoort bij elkaar en bent blij daar echt deel van uit te maken. We hebben de dag afgesloten met een heerlijke maaltijd bij een strandtent. Genieten van het eten, de muziek en de sfeer onderling.
Wat een perfecte dag.

Wim:
Na de marathon van Zeeuws-Vlaanderen was het zoeken hoe ik mijn lijf weer in vorm kan krijgen voor de mastercompetitie in Den Haag. Heel voorzichtig rustig lopen en fietsen hielp enorm. Pijntje hier, pijntje daar.  Hoe moet ik de 1500 meter indelen? Ga ik terug mijn plezier krijgen in het atletiekwedstrijd gebeuren? Hmmmm de estafette training afgelopen dinsdag gaf daar duidelijk antwoord op …YES!!!!! Heerlijk de spanning komt, het plezier, de fun en de lol met mijn mede-atleten. Wat een gezellige club! Uiteindelijk de dag in Den Haag. Er veel bekenden gezien, gesproken en gestreden tegen elkaar. Wat een mooie dag. En de 1500 meter? Nou? Heerlijk gelopen!

Anoucha:
Vanmorgen vroeg vertrokken vanaf de atletiekbaan met Marion, Wim en heel de club masters richting Den Haag. Na dagen toch wel wat zenuwen was het ijs snel gebroken. Mijn eerste onderdeel was de 400 meter. Mijn doel was om toch minstens 1 clubrecord te verbreken maar dat werden er 2 want ook op de 1500 meter verbrak ik het record. Samen elkaar supporteren, hier en daar wat foto’s maken van elkaar. Maar vooral ’t mooie weer maakte de dag 1 superdag! Wat een team, samen punten scoren en dat is gelukt. Na het sporten samen met iedereen uit eten in Den Haag in strandtent Habana. Dus iedereen kan wel snappen dat ’t geslaagd was. Bedankt dat ik mee mocht en genieten van al dit moois.

Etienne:
Vanmorgen vroeg vertrokken uit Terneuzen richting Den Haag voor de mastercompetitie. Het weer was geweldig en dat is al een goed begin. Zelf heb ik wat fysieke ongemakken, wat onderdelen moeten kiezen die niet helemaal binnen mijn comfortzone liggen. Discus, kogel en speer. Begonnen met Discus en het resultaat viel niet tegen. Daarna kogel en mocht ik al helemaal niet over klagen, een meter verder als mijn voorgaande prestaties. Afgesloten met de speer en daar was de koek ver op.  Ondanks wat ferme fysioknepen in de arm, zat een pijnlijke onderarm een goede prestatie in de weg. Volop genoten van mijn ploeggenoten die allemaal topprestaties neerzetten. Nog een extra dank voor onze meegereisde juyleden Sara en Peter. Dankzij hun inzet konden wij onbezorgd aan onze wedstrijd deelnemen. Afgesloten met een gezellig etentje in de Den Haag aan het strand.
Bedankt allemaal voor de gezellige dag.

Carmen:
Een dagje met de Nederlandse atletiekclub deelnemen aan de mastercompetitie is Hollandse ambiance!
De één had een overboeking in het hotel, de andere was op trip met de caravan en de grootste groep had de vroege in Terneuzen.
Zoekend in de eenrichtingsstraten in Den Haag, werden de tuinstoelen uitgeklapt.
De competitie ging van start… supporteren, maximale inzet, foto’s maken, tips geven, napraten met andere atleten, …
Einde competitie … enkele PR’s/CR’s zijn gesneuveld!
Dineren doen we in een strandtent, was het voor het uitzicht of manager. Wie zal het zeggen?
Terug op Belgische bodem, een ontplofte WhatsApp-groep van de vele foto’s en berichten.
Bewijs van een gezellige masterbende bij AV Scheldesport!

Peter:
Vanochtend om 7.30 uur bij de baan gereed om naar Den Haag te rijden, werd ik uit de auto gehaald om in te stappen bij Albert. Dit omdat we met een auto minder konden rijden en wij ook echt aan het milieu meedenken (Co2 en stikstof). De reis ging voorspoedig dus ruim op tijd in Den Haag. Daar aangekomen hoorden wij, Sara en ondergetekende, dat de jury zich pas om 11 uur moest melden. Dat was ons niet bekend omdat alle info was gestuurd naar iemand van Scheldesport die op vakantie was. Wedstrijd was goed georganiseerd met voldoende juryleden wat wel fijn was. De sfeer binnen het  masterteam was goed en gezellig wat bij heeft gedragen aan een gezellig dag. Helaas moet ik mij afmelden voor 11 juni, omdat ik dan mijn diensten dat weekend om persoonlijke reden heb toegezegd aan “Ride for the Roses”.

Sara:
Mijn vader Ben kon helaas niet mee, omdat hij door zijn rug was gegaan. Toch ging ik mee, voor het eerst als officieel jurylid. Ik moest jureren bij het speerwerpen met een gezellig groepje. De 1e serie heb ik de speren teruggebracht en bij de 2e serie mocht ik kijken waar de speer land. Veel geleerd. Verder heb ik nog veel foto’s gemaakt. Strakjes lekker uit eten. Ik vond het heel leuk dat ik mee mocht. Hopelijk volgende keer weer.

Dat is ook de afsluiter voor dit stukje. Volgende keer weer mee, gezellig, leuk, heerlijk je ding doen, sporten, aanmoedigen, jureren, foto’s maken, genieten, hapje eten, kortom deel zijn van onze mooie groep.