1e Senioren Competitie door de ogen van de Damesploeg
1e Senioren Competitie door de ogen van de Damesploeg

In Hulst ging vorig weekend de seniorencompetitie van start voor onze dames- en herenploeg. Op de baan van RKHAV zijn mooie resultaten neergezet. Hoe keek de damesploeg naar deze eerste wedstrijd? Hieronder vertellen ze erover.

Mirthe:
De dag begon vroeg voor mij met om half 9 vertrekken naar Hulst met mijn ouders, omdat mijn vader de EDM moest opbouwen. Zelf begon ik om 11.15 uur met hoogspringen, dus heel erg was het niet. Bij aankomst de auto uitgeladen met alle spullen en vervolgens startnummers gaan halen, want vandaag was ik voor het eerst ploegleider. Daarna een beetje warmlopen, de ploegleider vergadering bijwonen en toen was het tijd om te gaan beginnen. Het was aan het miezeren, wat niet ideaal is voor hoogspringen, maar met een PR-evenaring van 1.40m dik tevreden. Snel eten, hier en daar wat aanmoedigen om vervolgens de spikes aan te trekken voor de 800m. Helaas was die 300m te lang of was ik er te hard ingegaan, wie zal het weten. Even goed hydrateren en veel schreeuwen om de andere aan te moedigen om aan het einde van de dag de Zweedse estafette te lopen. Deze ging super goed met de andere drie kanonnen. Super trots op alle meiden met aardig wat PR's en top prestaties. Over 2 weken mogen we al weer, in Delft!

Rachida:
Wat leuk dat ik als master mocht aansluiten bij de groep senioren (en junioren). De competitie staat altijd weer garant voor gezelligheid en gezellig was het. De wedstrijd was goed georganiseerd en er werd goed gepresteerd door de Scheldesportatleten. Zelf was ik ingevlogen voor discus, kogel en de 400m in de zweedse estafette. Ooit was de 400m mijn onderdeel, maar tegenwoordig heb ik er een haat-liefdeverhouding mee. Ik was aardig gespannen vooraf, maar toch ging 't wel lekker. Het stokje goed kunnen doorgeven aan Mirthe voor haar 300m. Ook de wissels daarna gingen goed en zo hebben we een snelle tijd neer kunnen zetten met dit mooie team. Lekker bezig geweest en prima gepresteerd. Het was weer een mooie atletiekdag.

Katja:
De dag begon niet al te vroeg voor mij en vertrok om 10 uur richting de atletiekbaan in hulst. Ik moest pas om 12.35 beginnen dus had ik genoeg tijd om de anderen aan te moedigen tijdens hun onderdelen. Dan begon als eerst voor mij het verspringen met net geen PR kwam ik tot een afstand van 5m 25 waar ik erg tevreden me was. Daarna moest ik de 200m lopen. Ik was erg zenuwachtig voor dit onderdeel, omdat er gewaagde concurrenten meeliepen. Na een goeie start was ik weg en kwam als eerste de bocht uit, nu nog vast houden tot over de finish. Ik zag de klok van 23 naar 24 en ik dacht nu mijn borst naar voren duwen. Dat had geholpen want ik liep 25.94 sec. Onder de 26 sec! Hier was ik super blij mee. Na een korte pauze was het zover: de zweedse estaffete. Ik was zenuwachtig voor de wissels, maar alles is goed gegaan en we hadden een super mooie tijd neergezet. Bedankt allemaal voor de leuke en gezellige wedstrijd en natuurlijk voor support tijdens de wedstrijd. Nu op naar de volgende competitie in Delft!

Alexandra:
Mijn dag begon op de fiets richting de atletiekbaan in Hulst.  Waar ik om 10:15 mijn startnummer ging ophalen, om daarna te gaan inlopen voor mijn eerste onderdeel discus. Het ging best goed. Ik gooide bijna net zo ver als mijn pr.  Na discus mocht ik gaan kogelstoten. Dat vond ik best spannend, want ik ging voor de eerste keer met 4kg stoten. Het ging goed, hopelijk gaat het volgende keer nog beter. Na kogel ging ik me voorbereiden op mijn laatste onderdeel: de 3000m. Daar startte ik in de eerste serie. Ik werd door iedereen hard aan bemoedigd wat heel erg hielp. Dankjewel allemaal. Ik ben super blij met mijn tijd, een mooi nieuw pr. Het was een geslaagde dag.

Martina:
Mijn dag begon met Benthe in de auto onderweg naar Hulst. Ik kwam daar best vroeg aan, maar begon pas om 13:05. Ik starte met de 100 meter. Ik hoopte om sneller te lopen dan de eerste keer en dat lukte. Ik liep 0,26 seconden sneller dan mijn eerste keer. Ik was tevreden en had nu een tijdje niks te doen. Hierna moest ik gaan verspringen en hier keek ik een beetje tegenop, aangezien ik er geen een keer echt op getraind had. Ik had er niet al te hoge verwachtingen van en was daarom tevreden met wat ik sprong. Ik had geen rust na mijn laatste sprong, want moest gelijk door rennen naar de 200 meter. Dit was mijn laatste onderdeel van de dag. Ook deze afstand deed ik voor de tweede keer en heb hier ook een pr gelopen. Ik was tevreden met mijn resulaten, en ook de andere atleten hebben het super gedaan! Het was een geslaagde en gezellige dag.

Benthe:
Mijn dag begon om 10:00 uur. Samen met Martina gingen we naar Hulst. Ik had vandaag 2 onderdelen: de 800 meter en de 400 meter. Eerst ben ik begonnen met startnummer ophalen en het inlopen voor mijn 800 meter. Deze afstand ging al veel beter dan de vorige keer en ik was dan ook tevreden over mijn tijd. Na de 800 meter was al snel de 400 meter aan de beurt. Dit was de eerste keer dat ik deze afstand liep. Ik vond het best spannend om dit te lopen, maar gelukkig ging het best goed. Alle twee de onderdelen gingen goed en was tevreden over mijn dag. Het was een leuke en gezellige dag.

Xenia:
Mijn eerste senioren competitie als lid van Scheldesport begon om 10:15 op de baan in Hulst. Ik kreeg mijn startnummer en moest direct gaan opwarmen voor mijn eerste onderdeel van de dag: de 100m horden. Ik had hier erg veel zin in, maar was ook super zenuwachtig. De race ging goed en ik kon de andere atleten goed bijhouden.

Ongeveer een uur na de horden kon ik mij gaan klaarmaken voor de 100m samen met Martina. Deze race ging iets minder, maar ik ben blij met mijn tijd.

Het laatste onderdeel van de dag was de Zweedse estafette. Hier had ik veel zin in, omdat ik wist dat we met een sterk team stonden. De wissels gingen goed en we hebben een mooie tijd gelopen. Iedereen heeft het op deze dag echt super gedaan en ben trots op ons team. Het was een leuke, gezellige en zeker een geslaagde dag!