5 regio-ontmoeting 2023 door de ogen van een atleet
5 regio-ontmoeting 2023 door de ogen van een atleet

In Rotterdam vond afgelopen zaterdag de 5 regio-ontmoeting plaats. Nadat vorig jaar alle atleten zich in Terneuzen verzamelde voor dit jaarlijkse spektakel, ging dit jaar de busreis naar de Rotterdamse vereniging Rotterdam Atletiek. Atleet Luca Verschuren schrijft over zijn ervaringen. Hij stelt zichzelf eerst even voor.

Hoi, ik ben Luca Verschuren, ik ben 11 jaar en woon in Axel. Ik ben begonnen met de atletiek toen ik 7 jaar was. Inmiddels zit ik bij de junioren D (U14). Het leukste vind ik de sprint, estafette en hoogspringen.

Vandaag is het dan eindelijk zover; we gaan met zijn allen naar Rotterdam voor de 5 Regio-ontmoeting. Ik sta deze dag al heel vroeg op, want de bus vertrekt om 07:00 uur vanaf Terneuzen. Het is heel erg gezellig in de bus en we hebben het erg leuk.

Na een tussenstop in Zierikzee komen we dan eindelijk aan in Rotterdam. Bij onze teamleiding konden we onze shirts en startnummers ophalen. Team Zeeland heeft een licht blauwe shirts. Nadat ik mijn shirt heb aangedaan en startnummer heb opgespeld zijn we gestart met het inlopen.

Mijn eerste onderdeel is hoogspringen, we zijn in totaal met 13 deelnemers, de concurrentie is hoog. Ik heb 1.21mtr gesprongen, helaas geen pr, maar wel tevreden.

Daarna moet ik gelijk door naar de 80mtr sprint, hier hebben we 3 series. Ik mag lopen in serie 2 en deze loop ik in 12,04. Er staat veel wind.

Nu heb ik een lange pauze tot mijn volgende onderdeel. Ik eet en drink even wat en moedig mijn teamgenoten aan. Het is erg gezellig en iedereen doet het heel erg goed.

Mijn volgende onderdeel is verspringen, ik zet mijn pasjes uit en start met inspringen. In totaal met 15 deelnemers. Ik mag 3x springen en spring in mijn 1e sprong 4,03mtr. Dat was mijn beste sprong van de drie pogingen.

Alles loopt een beetje uit, maar dan mag ik eindelijk starten met de estafette. Ik start als 3e en de wissel gaat heel erg goed en de laatste wissel gaat ook heel erg goed. Helaas geen winst voor ons.

Toen was voor mij  de dag alweer voorbij, het laatste onderdeel is de pendelestafette. Erg leuk om te zien en heb ze hard aangemoedigd.

We lopen met zijn allen een ereronde, en roepen ‘Zeeland, Zeeland’. We hebben veel lol binnen het team!

En door naar de prijsuitreiking. We zijn met team Zeeland 5e geworden en zijn hier heel blij mee.

We hebben een fantastische dag gehad.

Teamgenoten, trainers en vrijwilligers bedankt! Zonder jullie kunnen we dit niet doen.