Scheldesportlight: Fiona Reijers en Dennis Florussen
Scheldesportlight: Fiona Reijers en Dennis Florussen

In de rubriek Scheldesportlight gaat Patricia Dieleman in gesprek met verschillende Scheldesporters. Deze zijn actief als atleet of zetten zich in als vrijwilliger voor de vereniging. Deze keer staat de spotlight gericht op: Fiona Reijers en Dennis Florussen

Over Fiona en Dennis

Dennis en Fiona zijn bekende gezichten op de atletiekbaan. Hij als trainer van de loopgroep en organisator van Triathlon Terneuzen en zij als zijn sportieve vriendin in de loopgroep. Hoe combineren zij het dagelijks leven, werk en sport. Dat gaan ze ons nu vertellen.

Fiona is 48 jaar
Ze werkt sinds 2002 bij Yara, daar werkt ze op de afdeling Supply Management. Waar haar werkzaamheden van o.a. de aankoop van grondstoffen is.

Fiona is op latere leeftijd begonnen met sporten. Waar het wel altijd op de (race)fiets naar het werk was en wel eens naar de sportschool gaan, werd het in 2011 allemaal wat serieuzer.

Ze begon door de motivatie van Dennis met hardlopen, rondjes bij de sportvelden, 1 minuut hardlopen, 1 minuut wandelen en dat uitbreidend. Al snel kwam ze samen met Dennis mee naar de baan om mee te trainen, en de verslaving was een feit.

Haar eerste echte wedstrijd was in 2013 aan de Dow aflossingsmarathon. Je loopt dan in teamverband met totaal 8 dames de hele marathon. “Het is vooral gezellig en heel leuk om dit samen te doen,” zegt Fiona. Het allereerste team waar ze mee heeft gelopen bestond uit Fiona, Wanda Zegers, Cathy Poppe, Marianne Knijff, Corine de Jonge, Corina van de Wege, Anita Wielens en Patricia Dieleman.

Hierna volgde al snel de halve marathon. O.a. die van Axel en Cadzand staan op haar lijstje, leuke gezellige wedstrijden in de wintermaanden.

Toen Dennis in 2017 de eerste Triathlon Terneuzen organiseerde was het voor Fiona duidelijk: “deze wil ik ook meedoen”. Er moest dan wel eerst nog geoefend worden op het zwemmen want dat was nog niet zo haar ding. Dus dan maar lid worden bij zwemclub de Schelde om de zwem techniek onder de knie te krijgen.

Inmiddels heeft ze alle edities meegedaan. En wordt er in de zomer maanden diverse triathlon wedstrijden gedaan o.a. Wilhelminadorp,  Herkingen, Oud Gastel en Terneuzen.

Ondertussen heeft ze ook al 2x ¼ triathlon achter de rug in Roermond en Terneuzen. Deze laatste was op zaterdag 3 juni. Dus vrij recent. De ¼ triathlon vindt ze geweldig omdat je daar nog meer mag fietsen als bij 1/8 triathlon.

Bij de vraag of ze nog doelen heeft knikt ze volmondig ja. Ze wil ooit deelnemen aan een halve triathlon, dit is 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Als ze keus zou moeten maken tussen hardlopen, zwemmen of fietsen dan moet ze daar ook niet lang over nadenken. Fietsen natuurlijk.

 

Dennis is 48 jaar
Is sinds begin 2022 mede-eigenaar van TriathlonWorld Terneuzen aan de Axelsestraat.

Daarvoor werkte hij vanaf 2018 bij TriathlonWorld als vertegenwoordiger van het kleding merk Fusion. Na zijn MTS begon Dennis als werkvoorbereider HCG - een industriële aannemer - daar werkte hij 12 jaar om vervolgens over te stappen naar YARA. Waar hij tot 2018 werkte. Hierna ging hij zijn hart volgen en maakte de overstap naar TriathlonWorld, om met zijn hobby toch zijn geld te gaan verdienen.

Dennis zijn actieve sportcarrière bij ons in de vereniging bestaat uit twee delen: tussen zijn 15e en 18e trainde hij als triatleet onder de vleugels van Patrick Suy, waar hij o.a. met Marlon Roels trainde. Daarna was Dennis een lange tijd uit beeld voor een andere passie: zeilen. Samen met Fiona hadden ze jaren een zeiljacht, waar ze vele vakanties mee op pad gingen.

In 2010 werd het voor hem weer tijd (i.v.m. overgewicht) om het hardlopen weer op te pakken en zo kwam hij in de loop van 2010 weer op het oude nest. Al snel begon hij samen met Patrick Suy de trainingen verder op te pakken en zo werd hij in 2011 trainer van de steeds groter wordende loopgroep op dinsdag en donderdag. Tot de dag van vandaag staat hij met veel plezier voor de groep.

Zelf sport hij ook nog steeds, al is het wel minder fanatiek dan voor 2018. Het werk, zeker toen hij nog op de weg zat voor Fusion, pakte veel (sport)tijd.

De trimloopjes in de winter en de triathlon-wedstrijden in de zomer probeert hij nog steeds mee te pikken. Zo heeft hij dit jaar de marathon Zeeuws-Vlaanderen nog gelopen.

Zijn sportieve hoogtepunt vindt hij op dit moment nog steeds IM Lanzarote; een hele triathlon (4 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen). Al was hij niet tevreden met het resultaat, toch blijft dit zijn hoogtepunt.

Voor de komende periode heeft hij zijn sportieve doelen op een laag pitje staan. Eerst krijgen de winkel en zijn eigen kledingmerk PERFORM voorrang. Uiteraard blijft er wel gesport worden. Hij hoopt nog lang voor “de groep” te mogen staan, om nog vele uren lekker te sporten met elkaar.

Hopelijk is het lezen van dit stukje een motivatie voor velen. Wat je ook wil gaan doen, alles is mogelijk. Elk stapje is er weer 1 in de goede richting. En met elk stapje verder kom je waar je zijn moet en bereik je je doel.

Dank je wel Fiona en Dennis voor jullie mooie verhaal.