4 Scheldesport Musketiers on tour; NK Masters Harderwijk 2023
4 Scheldesport Musketiers on tour; NK Masters Harderwijk 2023

’’Zeeuwse masters nemen zes stuks eremetaal mee naar huis na NK in Harderwijk’’ is er maandag 3 juli te lezen op de pagina van de PZC.  Hieronder lees je het verslag van de masters over hoe het NK weekend is verlopen.

Op vrijdagmiddag 30 juni waren we bepakt en bezakt onderweg naar ons verblijf voor het weekend in park Haeghehorst in Ermelo. Jacques was onze chauffeur voor het gehele weekend. In La Place Meerkerk hielden we onderweg een tussenstop.

Aangekomen in De Haeghehorst werd de bagage over de slaapkamers verdeeld en gingen we vervolgens boodschappen doen. Daarna was er tijd om te relaxen en besloten we het zwembad van het park te bezoeken. Na heerlijk te hebben gezwommen en Jacques de glijbaan nog even had uitgetest, gingen onze topchefs Rachida en Etienne met de potten en pannen in de weer en toverden in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Met nog een ontspannen knabbel, babbel en borrel zochten we onze bedden op. De wekkers werden gezet, zodat we ons niet zouden verslapen.

Zaterdag
De volgende ochtend lieten we het ontbijt heerlijk smaken en om 8.30 uur zaten we (nog redelijk ontspannen) in de auto onderweg naar de atletiekbaan te Harderwijk. Het weer was wisselvallig met miezerregen en af en toe een forsere bui, maar gelukkig ook met droge momenten. Ons humeur was op en top, want we hadden er zin in. Bij het betreden van het terrein van AV Athlos besluipt je een speciaal gevoel. Maanden van trainen en voorbereiden voor de wedstrijd van het jaar en die was nu eindelijk aangebroken. De zenuwen nemen langzaam maar zeker toe.

Je komt vaak een beetje dezelfde gezichten tegen op zo'n NK en inmiddels is ons groepje aardig bekend bij wat mede-Masters uit de rest van Nederland. Het was dan ook weer leuk om met de andere atleten bij te praten. Het NK Masters is altijd een sociaal gebeuren, de sfeer is goed en het is dan ook vooral heel gezellig.

Etienne mocht als eerste van start gaan op het onderdeel kogelstoten M45 om 10.20 uur.  Zijn NK bevat deze keer enkel werponderdelen. Hij heeft wat lichamelijke ongemakken waardoor het verspringen en sprinten even in de ijskast moeten. De afgelopen maanden heeft hij zijn focus gelegd op wat er wél kon en dat is werpen. Onder aanmoedigingen van zijn clubmaatjes kwam hij bij het kogelstoten tot een afstand van 8.84 meter. Dat leverde hem een mooie 4e plaats op.

Om 13.40 uur mocht Jacques bij de M60 aan de bak voor het onderdeel 100 meter. De concurrentie bij de mannen 60 was dit jaar heel sterk. Jacques kwam goed uit de startblokken en sprintte naar een tijd van 14,56 sec. en een mooie 5e plaats.

Etienne was ondertussen van start gegaan bij zijn 2e onderdeel; het discuswerpen M45.  Met een mooie afstand van 26.64 meter sloot hij dit onderdeel af met een 6e plaats.

Om 14.13 uur mocht Patricia in de startblokken voor haar 100 meter. Ze sprintte na het startschot uit haar blokken en kwam in een tijd van 14.80 sec als tweede over de finish. De 1e medaille was een feit.

Om 14.20 uur mocht Rachida zich klaarmaken voor de 100 meter V40.  Rachida had een supersnelle start en nam dan ook direct afstand van haar tegenstanders. Ze kwam in een razendsnelle tijd van 13.10 sec over de finish. Ze had haar gouden plak te pakken. Medaille nummer 2 voor de Scheldesporters.

Nu was er tijd om wat te relaxen, want het volgende onderdeel was de 400 meter voor Jacques. Die zou starten om 16.35 uur. Er waren 2 series en Jacques was in de 2e serie ingedeeld. Hij liep behouden en kwam over de finish in 71.96 sec. Dit was voldoende om zich te kwalificeren voor de finale. Deze ging om 18:50  van start. Met een goede start liep hij naar zijn tegenstanders toe. Halverwege lag hij al op de derde plaats. De clubgenoten schreeuwden hem toe. Jacques kreeg nog meer vleugels en finishte in een supermooie tijd van 1:03,79 sec als 3e. Yes de derde medaille van de dag was een feit. De bronzen kleur deze keer. Ondanks de 3 weken vakantie in Italië met minimale training liet Jacques zien dat alles mogelijk is.

Allen hielden we een goed gevoel over aan de 1e dag van het NK en genoten we van een heerlijk etentje in restaurant “de Dorpskamer”. Terug in het huisje werd een flesje bubbels opengemaakt om de medailles en de leuke dag te vieren. Onze grote vriend “The Dude” was wederom op bezoek en deed weer gezellig met ons mee.

We gingen wat later slapen dan gebruikelijk want de volgende dag moesten we ons uiterlijk pas tegen 13 uur bij de baan melden. We genoten dan ook van het uitslapen, het heerlijke zonnetje en ons ontbijt buiten op het terras.

Zondag
Om 12.30 uur gingen we weer richting de atletiekbaan. Onze stemming was vandaag ook weer net zo zonnig als het weer.  We namen plaats in de buurt van de finish en de kogelstootring.

Etienne had vandaag geen onderdelen meer en nam de taak als coach op zich.  Zo kon hij zijn pupillen van de nodige raad en aanmoedigingen voorzien.

Rachida mocht starten bij het onderdeel kogelstoten V40 om 14.45 uur. Het was een spannende strijd om plaats 2 en 3. De winnende dame was een maatje te groot. Rachida kwam tot een mooie afstand van 9.82 meter wat de 2e plaats opleverde en dus een zilveren medaille. Dat was medaille nummer 4 voor de masters.

Jacques mocht om 16.50 uur voor zijn 200 meter aan de bak. Hij wist dat de concurrentie groot was. Nadat hij was weggeschoten uit zijn startblokken bood hij goed tegenstand en kwam als 5e over de finish in een tijd van 28,94 sec.

Wat later mochten de dames zich klaar maken voor hun 100 meter. Rachida mocht om 17.25 uur bij de V40. Ze had hier wederom een supersnelle start en had in de bocht al haar tegenstanders al ingehaald. Ze stond de koppositie niet meer af en kwam over de finish in een tijd van 27,23 sec. Super blij met wederom een gouden plak. Yes, dat was medaille nummer 5.

Patricia sloot de dag af om 17.30 uur voor haar 200 meter bij de V50. Zenuwachtig liet ze zich wegschieten uit haar startblokken en kwam in en tijd van 30.66 als 2e over de finish. Blijdschap bij alle Scheldesporters. Medaille 6 was een feit.

Wat een bijzonder weekend weer. Daar waren we het allemaal over eens. In het huisje aangekomen werd er op het terras weer een flesje bubbels opengemaakt want er moest uiteraard geproost worden op het resultaat. We lieten de hapjes en tapas die we hadden gekocht heerlijk smaken.

“The Dude” sloot zoals gebruikelijk ook weer aan een heeft weer menig kunstje vertoond. We zochten onze bedden weer op en al gauw waren we allemaal weer in dromenland. Maandagochtend was het nog even nagenieten, ontbijten, inpakken, opruimen en de auto starten om ons richting Zeeuws-Vlaanderen te begeven. Met nog een tussenstop bij de “Wouwse Tol” waren we om 14 uur terug in Terneuzen.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagd weekend. Het is in dat weekend ook echt 1 voor allen, allen voor 1.  We zijn de 4 musketiers on tour.

Groetjes,
Jacques, Etienne, Rachida en Patricia