In Memoriam
In Memoriam

Dhr. L. Simpelaar, één van de vier oprichters van A.V. Scheldesport overleden.

A.V. Scheldesport heeft het droevige bericht ontvangen dat de heer L. Simpelaar zondag 9 januari is overleden.

Wij wensen de familie van Lou Simpelaar veel sterkte toe in de komende tijd.

 

Bijgaand een artikel over Lou Simpelaar, bron PZC sportredactie 12 januari 2022

Voormalig atletiekbestuurder Lou Simpelaar overleden

VLISSINGEN - In zijn woonplaats Vlissingen is afgelopen zondag Louwrens (Lou) Simpelaar op 95-jarige leeftijd overleden. Simpelaar was in 1962 één van de vier oprichters van atletiekvereniging Scheldesport in Terneuzen. Hij was tevens vijftien jaar bestuurslid binnen de Zeeuwse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en hanteerde in die periode bijna zeven jaar lang de voorzittershamer.

Tijdens die periode in de jaren zestig en zeventig kende de Zeeuwse atletiek een bloeiperiode. Er kwamen meer accommodaties, de trainingsmogelijkheden verbeterden en er werd onder meer een pupillencompetitie opgestart. Simpelaar was afkomstig uit Biggekerke en verhuisde later naar Terneuzen, waar hij met drie andere niet-Terneuzenaren (Henk Heuving, Jo Becks en Jo Johanisse) de AV Scheldesport oprichtte. Naast atletiek kende de vereniging destijds ook een volleybal- en handbaltak.

Lou Simpelaar speelde zelf korfbal bij Swift in Middelburg en koos daarna voor atletiek bij Marathon in Vlissingen. Bij die club werd hij later bestuurs- en jurylid. Begin jaren zeventig ontving hij een speciale onderscheiding van de KNAU, vanwege zijn vele werkzaamheden voor de atletiekbond. Lou Simpelaar was tevens lid van verdienste van Vereniging Zeeland Atletiek (VZA). Tijdens zijn tijd in Terneuzen was hij ook voorzitter van bridgevereniging Luctor. Hij overleed zondag op 95-jarige leeftijd, zes dagen nadat zijn vrouw Rie op 98-jarige leeftijd was overleden. De uitvaart van Lou Simpelaar vindt in besloten kring plaats.