Knappe prestaties van de Masters op NK indoor
Knappe prestaties van de Masters op NK indoor

NK indoor 12 en 13 februari 2022

 

Lees het verslag van Etienne, Jacques, Rachida en Patricia !

Voor foto's zie Fotoboek

Scheldesporters succesvol op NK Indoor Masters 2022 in Apeldoorn.

 

12 en 13 februari was het weer zover, het NK indoor Masters in Apeldoorn.

We hadden met 4 atleten ingeschreven om deel te nemen. Jacques Zaman (M60), Etienne Schuit (M45), Rachida de Guchteneire (V35) en Patricia Dieleman (V50)

Bepakt en bezakt vertrokken we vrijdag 11 februari rond 13 uur richting ons weekend adres vakantiepark de Berkhorst in Kootwijk. Alle bagage en boodschappen pasten gelukkig (net) in de grote auto van Etienne. Etienne was dan ook onze taxichauffeur voor het hele weekend en had gelukkig de bandjes van zijn auto extra hard opgepompt. Rachida had weer voor een stevige en motiverende spotify afspeellijst voor onderweg gezorgd. Waaronder ook een lied dat nogal op de lachspieren werkte en het hele weekend mee zou gaan in diverse uitspraken…….(only for insiders ?)

We verbleven op vakantiepark De Berkhorst, een rustig gelegen park tussen de bossen. Ons verblijf was een huisje waar we alle ruimte hadden.
Die middag gingen we nog even zwemmen, glijden van de super snelle waterglijbaan en effe relaxen in het bubbelbad incl. regendouche.
Na een lekkere en gezonde maaltijd was het tijd om nog even extra te ontspannen met een drankje en een versnapering. Alles in het kader van ontspanning om de spanning die toch een beetje voelbaar was voor het komende NK even te vergeten.

 

Zaterdag was het al vroeg uit de veren. De wekkers gingen om 6.30 uur af.

Het was zover: dag 1 van het NK. Na het ontbijt en het inpakken van de tassen konden we vertrekken naar die magische indoor arena, het Omnisport in Apeldoorn.

Rachida moest zich uiterlijk 8.30 uur melden, want ze mocht om 10 uur als eerste van ons vieren aan de bak bij het onderdeel kogelstoten V35.
Na een goede warming-up en tips van mede atleet Etienne ging ze vol vertrouwen de arena in. Met 6 mooie stoten kwam ze tot een eind resultaat 9.35 meter. Dat was een nieuw clubrecord en een mooie 1e plaats in haar categorie.

Jacques en Patricia zaten ondertussen op de tribune alle verrichtingen van de medeatleten te volgen alsook andere masters en de meerkampers die voor hun onderdeel van start gingen. Genoeg te zien op deze dag en natuurlijk ook genoeg tijd voor gezellige praatjes met deelnemers die we kenden van eerdere NK’s

Etienne was ondertussen gaan warmlopen want die mocht om 10.43 uur van start bij de 60 meter M45.
Met een snelle start ging Etienne de strijd aan en kwam in een mooie tijd van 8.06 sec over de finish streep. De concurrentie was groot. Het werd een mooie 6e plaats.

Nu was het de beurt aan Jacques om de tribune te verlaten en te gaan warmlopen om zich voor te bereiden op zijn 60 meter M60.
Jacques wist dat de concurrentie bij hem ook heel groot was. Pas na 4 schoten mochten deze mannen van 60 en ouder door met hun race. Ook Jacques ging snel weg uit zijn startblokken en kwam in een mooie 8,80 sec over de streep. Het leverde hem een mooie 5e plaats op.

Op de tribune was ondertussen de spanning bij Rachida voelbaar. Ze mocht eindelijk ook gaan warmlopen voor haar 60 meter en deed dit in gezelschap van Etienne en Patricia.
Ook bij haar was de concurrentie groot. Het zijn allemaal snelle masters 35 met PR’s die dicht bij elkaar liggen. Met een super snelle start snelde ze naar de finish en kwam binnen op een spectaculaire eindtijd van 8,47 sec. Dat was een 3e plaats en yes een bronzen plak! Die was in de pocket. Feest bij de Scheldesporters.
Wat ze ook nog te horen kreeg was dat deze tijd een Zeeuws- en tevens clubrecord was. Pats Boem Woehoe.

Etienne was vervolgens aan de beurt bij het onderdeel verspringen wat van start ging om 14.42 uur. Na 6 prachtige sprongen, zwevend
door de lucht met een mooie loopbeweging kwam hij uit op een afstand van 5.52 meter. Yes wat gaaf, een 1e plaats en goud voor Etienne. Super trots waren de medeatleten op hun power springkanon. Feestvreugde alom.

Ondertussen steeg de spanning bij Patricia ook. Na 6 jaar eindelijk weer eens een NK lopen. Wat zou dit brengen? Ze mocht van start om 14.50 uur op de 60 meter (V50). Met een geconcentreerd blik werd ze weggeschoten uit de startblokken en kwam over de finish in een eindtijd van 9.13 sec. Dit was goed voor een 2e plaats en zilver. Vol ongeloof pinkte ze een traantje weg. Weer feest bij de Scheldesporters. Het resultaat bleek ook nog een clubrecord te zijn.

Als laatste van dag 1 kwam Jacques in actie voor zijn magische 400 meter M60 om 16.32 uur. Gespannen want hij wou zo graag de gouden plak. Zou het hem lukken?
Jacques ging vanaf het startschot aan de leiding. Het geschreeuw van zijn medeatleten was tot ver in Apeldoorn te horen. De bel klonk voor het laatste rondje. Jacques zette alles op alles en ja hoor daar was de beloning, de 1e plaats met een ruime voorsprong op de rest van het veld en een gouden plak in een tijd van 1.03.06.

Het feest was compleet.

Wat een dag! Allemaal een medaille in ons bezit en vol verhalen gingen we terug richting de Berkhorst.
In het huisje hingen de slingers al op en een flesje bubbels werd opgetrokken. Dat hadden we verdiend.
Na wat te hebben geborreld, lekker te hebben gegeten, en nog wat te hebben ontspannen besloten we nog voor middernacht ons bedje op te zoeken. Op naar dag 2.

 

Weer liepen onze wekkers af om 6.30 uur.

We moesten weer op tijd vertrekken want dit keer moest Etienne zich al om 8.50 uur melden.

Etienne was dan ook de 1e die van start ging op het onderdeel kogelstoten M45 om 10.20 uur. Wat een bomen van kerels stonden daar bij die ring.
Etienne kon goed tegenstand bieden en met prachtige worpen kwam hij uit op een 4e plaats met een afstand van 8.89 meter.

Jacques was ondertussen gaan warmlopen want hij mocht van start in de snelste serie bij de 200 meter M60  om 11.05 uur.
Na goed te zijn weggeschoten en goed strijd te hebben geleverd kwam Jacques over de finish in een tijd 28.87.  Hij kwam daarmee 0,09 sec tekort voor het podium en werd zo vierde in zijn categorie.

Nu was het weer de beurt aan Etienne om te gaan warmlopen en zich voor te bereiden op zijn 200 meter M45 om 12.39 uur.
Geconcentreerd sprintte hij weg na het startschot om een eindtijd neer te zetten en 27.18 sec. Een mooie 6e plaats was behaald.

Om 14.28 uur mocht Rachida van start bij de V35 200 meter. Rachida wist dat ze weer tegen een aantal sprintkanonnen kwam te staan en was dan ook super geconcentreerd en in spanning. Met een snelle start sprintte ze goed weg uit haar startblokken in baan 5 en trok goed door. Het was een spannende race. Ze kwam op gelijke hoogte met haar concurrente in baan 6 de bocht uit maar de benen verzuurden wat en kon net niet meer genoeg doortrekken om de titel te pakken. Ze finishte in een mooie tijd van 27.84 en een pakte hiermee de 2e plaats en de zilveren medaille.  

Als laatste van de dag was het deze keer Patricia die van start mocht op haar 200 meter V50 om 14.46 uur.
De focus lag op goed starten en gewoon lopen.
Na de start snelde ze naar voor en kon goed strijd leveren. Ze snelde met een tijd van 30.77 sec naar een 3e plaat en brons. Wauw wat een goed gevoel op het 1e NK na 6 jaar.

Weer was er een feeststemming in team Scheldesport. Kon dit weekend nog maar wat langer duren. Met alle verhalen van deze dag vertrokken we weer richting de Berkhorst.
We besloten nog wat te gaan wandelen en uit te waaien in de mooie omgeving. We hadden onze persoonlijk gids Jacques bij die ons via allerlei paadjes een mooie route bezorgde door het natuurgebied Kootwijkerzand.
Terug in het huisje nog even douchen en wat borrelen en napraten om uiteindelijk rond 20 uur huiswaarts te vertrekken.
Onderweg nog even lekker bij M een diner genuttigd.
Moe en voldaan kwamen we nog net voor middernacht weer met zijn allen thuis.

We hebben een super leuk weekend met prachtige resultaten achter de rug. Op naar de volgende wedstrijd en zeker het volgend NK. Wat een magisch gevoel krijg je toch bij een NK. Een gevoel wat je met zijn allen deelt. Dat maakt het allemaal zo bijzonder en mooi.

Groetjes, Jacques, Etienne, Rachida en Patricia

Voor foto's zie Fotoboek