Succesvol weekend voor AV Scheldesporters op het NK Masters in Harderwijk
Succesvol weekend voor AV Scheldesporters op het NK Masters in Harderwijk

In het weekend van 27, 28 en 29 mei was er weer een NK outdoor Masters gepland. Deze keer vond het plaats bij AV Athlos in Harderwijk.
Met 4 atleten hadden we ons ingeschreven om deel te nemen. Jacques Zaman (M60), Etienne Schuit (M45), Rachida de Guchteneire (V35) en Patricia Dieleman (V50).

Etienne was wederom onze chauffeur voor het weekend. Na wat passen en meten was alles ingeladen en vertrokken we rond 13.30 uur richting Meerkerk. Daar zorgden we even voor de inwendige mens om onze weg weer te vervolgen naar Ermelo. Daar was ons verblijf voor de komende 3 nachten gepland.
Onderweg in de auto klonk weer de bekende super muziek van Rachida door de boxen. De heenreis vloog voorbij.
Jacques was deze keer niet meegereden in de auto. Hij en Tally waren al een week eerder vertrokken met de caravan. Jacques had dan ook al goed speurwerk verricht op de baan en had de omgeving voor ons al goed verkend.

Bij ons knus “kabouter-tuin” huisje aangekomen laden we alle bepakkingen uit de auto.
Na het huisje te hebben doorlopen werd al gauw bekend wie waar zou slapen. Er werd besloten dat op de vide slapen niet geschikt was voor lange mensen. Indien je in de ochtend ongeschonden uit bed wou komen zonder je hoofd te stoten, was er maar 1 iemand die daar paste en dat was ieniemienie Patries. (Klein zijn heeft soms ook zijn voordelen)
Vervolgens gingen we boodschappen doen. Met allerlei voedzame en ook lekkere versnaperingen keerden we terug naar ons huisje. Daar aangekomen deden we snel onze pizza’s in de oven. Etienne en Patricia gingen aan de slag om het huisje met gouden slingers versieren. Dit deden we voor Rachida want die zou de volgende dag in de trein van 40 stappen.
Jacques en Tally kwamen dan ook langs met onze gezamenlijke kadootjes. Er was ook aan een spandoek gedacht om Rachida in het zonnetje te zetten. Na een aantal uren te hebben geborreld kwam er nog een leuke gast langs “The Dude”, Het was lachen gieren, brullen met die man. O wat een heerlijke, ontspannen avond. We schieten nog vaak in de lach als we nu nog aan hem denken.
Om 24 uur klonk nog het lang zal ze leven uit volle borst. Hierop sloten we het feestje af en begaven we ons richting onze slaapkamers.

In de ochtend bij het ontwaken was er al spanning alom dit was de dag van de waarheid. De 1e dag van het NK. Allemaal met de gedachten al aan het NK aten we ons ontbijt.
Na het ontbijt tassen inladen en richting AV Athlos.

Daar aangekomen hebben we ons gemeld en was het wachten tot Etienne als eerst van start mocht op de 100 meter M45 om 12.20 uur. Etienne mocht de series lopen.
Het startschot klonk en Etienne sprintte razendsnel over de baan en kwam in een mooie tijd binnen 12.84 sec. Wat een super tijd en snel genoeg om door te gaan naar de finale. Yes die is in de pocket.

Ondertussen was het gezin van Rachida gearriveerd. Zij kwamen om de jarige aan te moedigen op haar 100 meter.
Met Tally die ook van de partij was hadden we nu stiekem toch wat extra supporters achter de hand. Das een heel fijn gevoel.

Om 13.35 uur mocht Jacques bij de M60 aan de bak voor zijn 100 meter.
Jacques vertrok goed uit de startblokken en snelde met een eindtijd van 14.13 sec over de finish (op 0.04 van het brons) naar een 4e plaats.

Even later was het weer aan Etienne finale van de M45 100 meter.
Etienne had een hele goede start en kon de concurrenten goed bijbenen. In een tijd van 12.82 sec kwam hij als 5e over de finish.

Om 14.10 uur was Patricia bij de V50 aan de beurt voor haar 100 meter.
Niet helemaal snel weg uit de blokken en een mooie eindsprint kwam ze over de finish in een tijd van 14.88 sec. en een 2e plaats. Woehoe zilver in de pocket. (met maar 0.02 verschil t.o.v. de gouden plak)

Om 14.25 uur mocht onze Birthday Girl 40 jarige Rachida starten bij de V35 op de 100 meter. Jaja, je leest het goed. Ze was 40 maar startte in de klasse V35. Het NK startte een dag te vroeg om haar toe te laten bij de V40.
Rachida sprintte weg uit haar startblokken en kwam in een super mooie tijd van 13.38 sec als 5e over de finish. Deze tijd was trouwens bij de V40 goed voor de gouden plak. Voor ons is ze dan ook the Golden Girl.

Om 16.45 mocht Etienne van start voor zijn 2e onderdeel het verspringen M45
Etienne liet nu ook weer met zweefsprongen zien waarom dit echt zijn onderdeel is.
Met een mooie afstand van 5.36 meter pakte hij de 2e plaats en dus een zilver plak.
Yes blijdschap in het kamp Scheldesport. Medaille was binnen.

Om 18.40 mocht Jacques de dag van de Scheldesporters afsluiten met zijn koningsnummer de 400 meter M60
Jacques kon goed tegenstand bieden en snelde dan ook naar een 2e plaats en zilver met een tijd van 1.04.00. Yes ook hier was de medaille in the pocket.

Na alle prijsuitreikingen en douchebeurt begaven we ons rond 20 uur richting het restaurant “de Dorpskamer”.
Daar genoten we met zijn allen van een heerlijk diner. Dit tentje daar waren we het allemaal over eens was voor herhaling vatbaar.
Na het eten nam het gezin van Rachida afscheid om terug te keren naar hun hotel.
Rond 23 uur gingen wij terug richting ons weekend verblijf. Tijd om onze mandjes op te zoeken en te gaan slapen.

Zondag na het ontbijt begaven we ons weer richting de atletiekbaan. De dag begon koud met regen en wind. Rond 11.45 uur was het gestopt met regenen. Maar de temperatuur bleef laag die dag. brrrrrrrrr

Wederom mocht Etienne als eerste deze ochtend aan de bak. Dit keer op het onderdeel hoogspringen M45. Etienne dacht dat hij niet mee zou doen om de medailles. Hij verraste zichzelf en zeker zijn medeatleten om over 1.59 meter te springen en even later zelfs de 1.62 meter. Het gejuich uit het kamp Scheldesport was ver over de baan te horen. Yes deze hoogte was goed voor de derde plaats en een bronzen plak. Met een glimlach van oor tot oor kon zijn dag niet meer stuk.

Om 14.50 uur was het de beurt aan Rachida V35 om te gaan kogelstoten. Tussen al de zwaargewichten stond ze goed haar mannetje. Met een stoot van 9.41 meter verzekerde ze zich van een eerste plaats in haar categorie.

Om 16.15 uur mocht Patricia aan haar onderdeel verspringen beginnen bij de V50
Het was best spannend maar super blij met haar sprong 3.83 meter verzekerde ze zich van een tweede plaats en de zilveren medaille.

Om 16.45 uur mocht Jacques voor zijn laatste onderdeel de 200 meter M60 van start.
Jacques kon goed tegenstand bieden en eindigde met een tijd van 28.63 sec als derde. Deze plaats was weer goed voor een bronzen medaille.

Om 17.15 stond Rachida paraat bij haar startblokken voor haar 200 meter V35.
Het was een spannende nek aan nek race. Ze ging als derde over de finish en leverde haar een mooie bronzen medaille op in een mooie tijd van 27.87 sec

Patricia mocht om 17.20 uur van start voor haar 200 meter bij de V50. Na het startschot snelde ze voor wat ze waard was naar de finish. Dat leverde haar een 1e plaats op in een tijd van 30.89 sec en WAAUW een gouden medaille. Nederlands kampioen wat gaaf.

Na alle huldigingen op het podium gingen we allemaal weer naar ons weekend verblijf.
We hadden allemaal een feestborrel verdient. Het was gewoon nagenieten van alles wat er het afgelopen weekend was gepasseerd.
The Dude kwam ons weer gezelschap houden en menig lachje kwam er weer uit het huisje.
Moe en voldaan zochten we onze bedden op.

De volgende ochtend vertrokken we met alle mooie gedachten weer richting onze huisadressen
Jacques met Tally bleef nog een aantal dagen in Harderwijk.

Wat een mooi NK was het weer voor de Scheldesporters. Wat hebben we weer genoten met zijn allen. Het was een spannend, sportief, leuk, gezellig maar vooral weer heerlijk weekend.
We kunnen niet wachten tot er weer een NK is.

Groetjes
Jacques, Etienne, Rachida en Patricia