Zomerloop door de ogen van een atleet
Zomerloop door de ogen van een atleet

Elk jaar organiseert AV de Wielingen zomerlopen aan de kust. Veel deelnemers komen hierop af, waaronder verschillende Scheldesporters. In dit stuk richten we de schijnwerpers op een specifieke Scheldesporter: Sara Vermaelen. Ze vertelt over haar voorbereidingen en waarom ze dit zo graag doet.

Mijn naam is Sara. Ik ben 13 jaar en train bij de D-junioren van AV Scheldesport. Naast baanwedstrijden en crossen loop ik graag zomerlopen. Dit zijn wedstrijden die ieder jaar in juli en augustus georganiseerd worden door AV de Wielingen. Er is een jeugdloop tot en met 9 jaar van ongeveer 750m en een jeugdloop tot en met 12 jaar van ongeveer 1500m. Voor de volwassenen zijn er drie afstanden: 3, 6 en 9km.

Stappenplan

Rond 17:00, na het avondeten, ga ik mij omkleden en mijn tas inpakken. Net als mijn vader, die ook altijd meeloopt, trek ik mijn clubtenue aan. In mijn tas stop ik lange compressiesokken, vanwege de verschillende ondergronden. Ik neem twee paar schoenen mee: mijn baanschoenen en trailschoenen. Zo kan ik zien welke schoenen het meest geschikt zijn voor de ondergrond. Verder neem ik een vest, een trainingsbroek en andere sokken voor na het rennen mee.

Om half 7 gaan we door zodat we op tijd aanwezig zijn. Dan ga ik met mijn vader ons nummer halen en opwarmen. Mijn warming-up: als eerst ga ik een stukje rennen, ongeveer 600m, om vervolgens wat oefeningen en versnellingen te doen voor ongeveer een half uur. Ik zorg dat ik om kwart voor 8 klaar ben om te rennen. Alleen nog wat drinken. Dan kom ik mijn vriendin Nikki tegen en daar ga ik dan samen mee naar de start. We rennen samen de 3km, ook met mijn vader.

Waarom?

Ik loop de zomerlopen en andere lopen omdat ik graag verschillende afstanden wil proberen op verschillende plekken en dus ook verschillende ondergronden. Later wil ik graag marathons en triatlons doen, dus ik zie dit als training.

Zelf ook een keer een verslagje schrijven? Laat het weten via media@avscheldesport.nl!