Masters Scheldesport gaan los op de DOW aflossingsmarathon
Masters Scheldesport gaan los op de DOW aflossingsmarathon

De Dow Aflossingsmarathon werd op zaterdag 3 december gelopen door veel Scheldesporters. In verschillende teams werd de 42,2km verdeeld onder een verschillend aantal deelnemers. In dit artikel belichten we een specifiek team: de Masters van AV Scheldesport.

3 december 2022: deze datum staat met rode stip in onze agenda.

We gaan met acht lopers deelnemen aan de Dow aflossingsmarathon. Om beurten nemen we ca. 5,2 km voor onze rekening.

Met Etienne, René, Gré, Patricia, Jaap, Mandy, Jacques en Rachida hadden we een berg aan getrainde lopers. Tja, als je het rijtje ziet zou je kunnen denken: ‘een team met hoofzakelijk sprinters, wat gaan die doen op die 5 km?’ Nou 1 ding is zeker: gewoon van start gaan en lekker lopen.

Helaas heeft Mandy een paar dagen geleden af moeten melden en heeft Jaap, onze dieselmotor, haar plaats ingenomen en zal dus twee keer de ronde van 5,2 km lopen. Met in het vooruitzicht een lekker warm toetje in een thermoskan van Gré hadden we er zin in.

Alle lopers hebben zelf een stukje geschreven hoe ze de aflossingsmarathon hebben ervaren.

Etienne:
Ja wat zal ik eens schrijven?  Nu moet ik een stukje schrijven over de aflossingsmarathon.

Ik ben een verspringer, een hoogspringer, een sprinter. Ik schiet al in de stress als het verder wordt dan 200 meter.

Het is vorige seizoen begonnen met crossen; gemiddeld 3 km door de modder en het bos. Maar het is altijd gezellig en een goede aanvulling op de training. Zo ook de aflossingsmarathon.

Ik mocht als eerste starten voor 5,2 km. Even zoeken naar het ritme. En jawel, ritme gevonden. Lekker gelopen en het stokje overgegeven aan René. Daarna even opgewarmd en mijn teamgenoten aangemoedigd. We sloten af met een drankje en voetbal op het grote scherm.

 

René:
Voor mij is dit mijn eerst aflossingswedstrijd. Sowieso de eerste wedstrijd namens Scheldesport, aangezien ik nog maar kort geleden ben gestart. Na de kunst te hebben afgekeken en het stokje van Etienne te hebben gepakt ben ik rustig gestart. Wat is mijn snelheid op de 5 km?

Gedurende de eerste helft wat andere lopers ingehaald, waaronder een roetveeg Piet.

Even 2x goed opletten bij het kruispunt op de route om een verrassing te voorkomen. Daarna ben ik nog voluit kunnen gaan, omdat er nog genoeg energie was. Al met al een leuke ervaring rijker.

 

Gré:
Leuk om vandaag weer mee te doen. Je ziet alle leeftijden lopen. De saamhorigheid is leuk, er wordt gelachen en gezweet.

Ga vooral zo door Scheldesport en natuurlijk de Dow aflossingsmarathon.

 

Patricia:
Wat een belevenis weer. Tis al een aantal jaren geleden dat ik de aflossing heb gelopen. Vol vertrouwen ga ik, na in de kou de eerste lopers van ons team te hebben aangemoedigd, zelf van start.

Na het stokje overgenomen te hebben van Gré had ik gelijk een lekker tempo te pakken.

Onderweg nog een aantal dames ingehaald… dat voelt altijd heerlijk. Op het moment dat het tempo net iets naar beneden gaat staan daar de teamgenoten om me aan te moedigen. Daar ga je dan toch weer extra van vliegen voor je gevoel.

Nog een laatste lus en het tempo nog wat opschroeven ga ik op weg naar de finish.

Dik tevreden met de gelopen tijd geef ik het stokje aan Jaap.

 

Jaap:
Ik moet het stokje overnemen van Patricia met de wetenschap dat er 2 rondjes op mij wachten.

Toch weer te snel gestart en na 1 km mijn snelheid wat verlaagd. Het is koud, maar heerlijk loopweer. De 1e ronde kan ik verder goed snelheid houden met alle aanmoedigingen vanaf de kant van de mede-masters.

In de 2e ronde begin ik na 9 km toch wat moe te worden en lopen de benen vol. Gelukkig is daar het wisselpunt en geef ik het stokje door aan Jacques.

Na het lopen nog een hoop lol gehad met het aanmoedigen van de mede-masters. Wat is het toch een leuke groep. Bedankt voor weer een geweldige dag.

 

Jacques:
Wat is het toch weer gezellig met zijn allen. En overal is aan gedacht. Gré heeft glühwein meegebracht en Patricia een speculaaspop en banketstaaf. Ik mag als 7e loper (of eigenlijk als 6e, want Jaap loopt 2 rondjes omdat Mandy helaas ziek is en er niet bij kan zijn).

Als turbo-Jaap de eerste keer passeert ga ik warmlopen met Leo K. De omstandigheden zijn ideaal, weinig wind en lekker fris. Daar komt Jaap al aan na zijn 2e ronde. Vlug klaar staan en ja, een supersnelle wissel. We zijn op elkaar ingespeeld door de wissels op de estafette van de mastercompetitie. Een turbo start, eerst wat korte bochtjes en dan gelijk een paar lopers voorbij. Ik loop lekker en kom in een flow als ik aangemoedigd wordt door mijn clubgenoten.

Op het fietspad langs de Haarmanweg zijn de verschillen groot, maar ik kan toch nog naar een paar lopers toelopen. Maar zo snel ben ik ook weer niet, want ik word ook nog door 2 lopers ingehaald waaronder de Geuzen vrouw.

Zo, nog even een lusje voor de finish. Met nog wat aanmoedigingen van Patricia en nog even sprinten om het stokje aan Rachida te geven.

Hè hè, dat was best lekker. Nu effe douchen en voorbereiden op de after-party!

 

Rachida:
De aflossingsmarathon…. Veel van gehoord, nog nooit meegedaan.

Als sprinter word ik van het woord marathon niet persé enthousiast, maar als we het in estafettevorm met ons gezellige clubje van de masters kunnen doen, dan ben ik zeker van de partij.

Wat was het koud vandaag. Ik ging als laatste loper van start. Moeilijk om jezelf warm te houden…. binnen blijven zitten is uiteraard geen optie. Er moesten teamgenoten aangemoedigd worden. Het was weer gezellig als altijd en de tijd vloog voorbij.

Dan eindelijk van start. Vloeiend was de wissel. Jacques gaf het stokje door en daar ging ik…5,2 km. Helaas liep ik het halve parcours alleen, maar de 2e helft kan ik onderweg wat mensen inhalen en dat voelt natuurlijk altijd lekker. Al met al heerlijk gelopen. Mijn teamgenoten hadden zelfs voor een drinkpost (gluhwein) en finishlint gezorgd…. Wat een toppers!

 

Wat rest is de conclusie:
Als team hebben we een prachtige 34ste plek verovert. Dat is in het bovenste gedeelte van het klassement. Er zijn mooie individuele tijden gelopen die een gezamenlijke eindtijd van 3.21,54 opleverden.

Wat hebben we toch een bijzondere band bij de masters. De gezelligheid spat er vanaf, ieder presteert naar zijn kunnen, de steun en aanmoedigingen zijn volop aanwezig.

Of we nu individueel lopen of in teamverband we zijn trots dat we met zijn allen bij dezelfde club horen en dat is Scheldesport.

Met dank aan Patricia Dieleman die heeft gezorgd voor de stukjes van de masters en het uiteindelijke geheel!