Recordbedrag opgehaald tijdens de Grote Clubactie
Recordbedrag opgehaald tijdens de Grote Clubactie

Vele jeugdleden van AV Scheldesport hebben zich afgelopen periode beziggehouden met het verkopen van lootjes voor de Grote Clubactie. Hierdoor is er een recordbedrag opgehaald! In totaal is er €1771, 20 opgehaald. Dat is bijna €600 meer dan vorig jaar. Met dit mooie bedrag wordt uiteindelijk clubkleding aangeschaft voor pupillen, junioren en VB-atleten.

De top 5 van verkopers bestond uit Nienke Loof (171 loten), Pepijn Loof (76 loten), Mees van Jole (55 loten), Rick Langeraert (51 loten) en Daphne van Waterschoot (36 loten). Uiteraard ook complimenten en bedankt aan alle anderen die loten hebben verkocht!

Maar de prestatie van Nienke Loof kunnen we niet onderbelicht houden. Met 171 loten heeft zij 95 loten meer verkocht dan haar broer en steekt ze met kop en schouders boven de rest uit. Figuurlijk dan, want Nienke is pas net 7 jaar. We spraken haar op een koude donderdagavond na de training in de kantine, want we zijn toch wel erg benieuwd naar hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen.

Wat heeft Nienke precies gedaan om tot dit aantal te komen? “Ik ben eerst met mama langs de buren geweest om wat lootjes te verkopen. Daarna zijn we langs meerdere huizen geweest in verschillende wijken.” Niet vervelend voor Nienke, want het vele lopen vond ze een van de leukste dingen aan het verkopen van de lootjes. Het is dan ook iets wat ze graag doet op de atletiek.

Geen spanning
Hoewel je zou denken dat Nienke tevreden is met 171 loten, had ze stiekem toch gehoopt op meer: “Ik hoopte 200 loten te verkopen, maar dat is net niet gelukt. Eigenlijk wilde ik ook wel eerste van Nederland worden, maar dan moet je er meer dan 1000 verkopen, dus dat is moeilijk,” vertelt Nienke.

Gelukkig vond Nienke het niet spannend om te doen. Als er gevraagd wordt of ze graag klets begint ze gelijk te lachen. Ja dus. En dat kwam goed van pas. “De buurman kocht 4 loten en er was zelfs iemand die 5 loten kocht,” zegt Nienke trots. En die vlotte babbel leverde Nienke meer op dan loten, want ze mocht soms zelfs bij mensen binnenkomen voor een snoepje. Daardoor heeft ze ook veel verschillende dieren gezien. “Ik ben honden, poezen en vissen tegengekomen.” Helaas voor Nienke waren zij niet geïnteresseerd in de loten.

Op de beste avond verkocht Nienke bijna 20 loten in een uur! Verder moest ze soms de ouderen helpen met het invullen van de kaartjes en leerde ze wat een IBAN is. Wat de Grote Clubactie wel niet allemaal kan doen.

Tijd te veel? Of juist te weinig?
Waar Nienke de tijd vandaan haalt vragen we onszelf nog steeds af, want buitenom atletiek doet ze sinds kort ook nog aan dansen – wat mensen waarschijnlijk wel is opgevallen toen ze door hun videodeurbel keken – en gaat ze ook nog eens “gewoon” 5 dagen per week naar school.

We willen iedereen die zich heeft ingezet voor de Grote Clubactie bedanken! Zonder jullie inzet was dit mooie bedrag nooit gehaald. Als je dit leest is een klein applausje voor jezelf meer dan terecht.