Scheldesportlight: Tamara Verschuren
Scheldesportlight: Tamara Verschuren

In de rubriek Scheldesportlight gaat Patricia Dieleman in gesprek met verschillende Scheldesporters. Deze zijn actief als atleet of zetten zich in als vrijwilliger voor de vereniging. Dit keer staat de spotlight gericht op: Tamara Verschuren

Scheldesport is een vereniging die niet alleen bestaat uit atleten.

De vrijwilligers zijn een heel belangrijk onderdeel van de vereniging. Zonder hun hulp kan een vereniging niet bestaan. Daarom stellen we je af en toe voor aan een vrijwilliger.

Tamara Verschuren is getrouwd met Ronald Verschuren. Samen hebben ze twee kinderen: Suzanne en Niels. Ondertussen mogen ze zichzelf ook oma en opa noemen van hun kleinzoon Jayvanio waar ze volop van genieten.

Toen Suzanne 8 jaar en Niels 6 jaar was meldden ze zich als atleet aan bij de vereniging. Aangezien ouders heel graag de verrichtingen van de kinderen willen volgen waren ze dan ook vaak op de baan te vinden. Aan Ronald werd gevraagd of hij pupiltrainer wilde worden. Later, in 2018, werd Tamara gevraagd of ze zin had om wat kantinediensten te draaien. Dit vond ze heel leuk.

Ervaring
De horeca ligt Tamara namelijk goed, omdat ze al achtergrond in die richting heeft.

Ze was vanaf 2011 aanwezig bij de catering van Scheldepop. Daar verzorgde ze de drank en broodjes tijdens het festival. Bij de school op de Hoogte (werd later de Twijn) zat ze ook in de ouderraad. Waar ze allerlei activiteiten organiseerde.

Bij de zwemclub van Terneuzen was ze ook achter de bar te vinden toen Suzanne op zwemmen zat. Toen ze dus in 2018 gevraagd werd als vrijwilliger voor de kantine van Scheldesport was dit een volmondig ja. Ze heeft inmiddels dan ook haar SVH (sociale hygiëne) gehaald.

In de kantine staat ze de ene keer met Wendy, maar dat kan ook met José, Marleen, Tally of Marian zijn. Het is altijd gezellig met de dames achter de bar.

Voorbereidingen
Voordat de kantine open kan tijdens een wedstrijd zijn er heel wat activiteiten die eerst moeten gebeuren. De wc schoonmaken, koffie- en theezetten, de koeling bijvullen en snoepzakjes maken. Er worden ook lunchpakketten gemaakt bij eigen wedstrijden voor de juryleden en vrijwilligers. Kortom alles klaar hebben staan zodra een wedstrijd van start gaat.

Voor een bakje koffie of thee, frisdrank, biertjes, ijsjes, chips of snoepjes kan je terecht bij die altijd vrolijke Tamara. Ook voor een gezellig praatje is ze altijd te vinden.

Jurylid
Tamara heeft ook nog een jurycursus gedaan. Dus als ze gemist kan worden in de kantine is ze beschikbaar als jurylid. De onderdelen waar ze vaak te vinden is: verspringen, discuswerpen en kogelstoten. Het is een leuke afwisseling

Tamara, dankjewel voor het gesprekje en nog veel plezier bij Scheldesport.

Wil je na het lezen van dit stukje ook helpen als vrijwilliger bij AV Scheldesport? Meld je dan aan!