D-Spelen Amsterdam succesvol verlopen voor Fabian en Daan!

Zondag 2 september hebben Fabian de Maat en Daan Schuit meegedaan aan de D-spelen in het Olympisch stadion in Amsterdam (voor de leken onder ons, het Nederlands Kampioenschap voor D junioren).
De begeleiding op deze zonnige dag werd verzorgd door Ivar van de Wege, Ralph de Maat en Etienne Schuit(chauffeur/jurylid).

D-spelen AmsterdamZondagochtend 8:30u vertrokken naar Amsterdam en na wat omleidingen en verkeerde afslagen (behoorlijk wat wegwerkzaamheden) rond 11:40u aangekomen bij het Olympisch stadion.
Daan mocht als eerste om 12:45u aan de bak met het kogelstoten. Nadat de eerste indrukken waren opgedaan  (het is en blijft een prachtig atletiekstadion) begon hij aan zijn warming-up.
Met toch de nodige zenuwen aan de wedstrijd begonnen wist hij tot 2x toe een PR te stoten en te eindigen op een mooie 8e plaats met 10.79m.

Om 16:30u mocht hij ook nog gaan discuswerpen, met ietwat minder zenuwen begonnen aan deze wedstrijd. Wat gelijk resulteerde in een machtige eerste worp van maar liefst 32.53m!
Dit betekende gelijk een dik PR en nog mooier een behoorlijke verbetering van het 40!jaar oude clubrecord. Hij wist zich niet meer te verbeteren en eindigde op een prachtige 4e plaats!

Fabian was om 16:45u aan de beurt voor zijn specialiteit, de 1000m. Met zijn beste seizoenstijd was hij geplaatst in de snelste serie.
Na een mooie race met een goede eindsprint is hij geëindigd op een zeer mooie 8e plaats met 3.19.46min!

Na deze prachtige resultaten zijn we weer richting de auto gegaan en hebben we onderweg nog lekker gegeten en nog belangrijker geen noemenswaardige omleidingen gehad onderweg.
Al met al een topdag voor zowel de atleten als de begeleiders.

Bekijk de foto sfeerimpressie.