vr 20/05/22 - Avondbaanwedstrijd - AV56 - Goes

Voor het eerst sinds een aantal jaren wordt op onze eigen baan weer een mooie avondbaanwedstrijd gehouden. De datum is vrijdag 20 mei, aanvang 19.00 uur. De voorinschrijving is intussen geopend. Na-inschrijven kan niet.

De wedstrijd staat open voor junioren, senioren en masters. Het is een ‘open’ wedstrijd, d.w.z. dat iedereen kan inschrijven, ook niet-AV’56-leden. Van de eigen AV’56-leden worden de trimmers, de hardlopers en de crossers nadrukkelijk opgeroepen, ook eens mee te doen aan dit baanevenement. Er wordt gezorgd voor elektronische tijdwaarneming.

Onze WTC heeft een gevarieerd programma opgesteld, met daarin per leeftijdscategorie twee of drie loopnummers en drie technische onderdelen (hoog, ver, kogel). Ieder mag zelf de onderdelen kiezen, waarop hij/zij wil uitkomen.

Atleten moeten keuzes maken

Men moet wél het concept-chronoloog goed bekijken, want sommige onderdelen vallen samen in tijd; men zal dus moeten kiezen. Het kan ook zijn, dat op basis van het aantal inschrijvingen sommige onderdelen nog worden samengevoegd of dat er onderdelen vervallen. Kijk daarom goed op donderdag of vrijdag naar het definitieve chronoloog, waarbij de tijden op www.atletiek.nu leidend zijn.

Een programmaonderdeel voor elke categorie is de Engelse mijl. Wie daaraan wil deelnemen, wordt verzocht bij de inschrijving zijn/haar pr of een verwachte tijd in te vullen. De series worden immers op tijd gelopen: atleten van gelijk niveau tegen elkaar.

5-regio-ontmoeting

Deze open avondbaanwedstrijd wordt ook benut voor de selectie voor de regioploeg (pupillen en junioren). De 5-regio-ontmoeting ¹), die dit jaar door de VZA wordt georganiseerd, staat gepland op zaterdag 25 juni bij Scheldesport in Terneuzen. Bij de keuze van de onderdelen voor de C/D-junioren is daarmee rekening gehouden. Zie ook de baankalender op de website van de VZA (https://www.zeelandatletiek.nl/index.php/wedstrijden/baanwedstrijden-kalender).

Het is voor het eerst sinds een aantal jaren dat de open AV’56-baanwedstrijd weer eens op de thuisbasis wordt gehouden. De meest recente dateert van mei 2019, maar die ‘eigen’ wedstrijd speelde zich af op de baan van Delta Sport in Zierikzee, omdat onze eigen baan toen in renovatie was. In 2020 en 2021 verviel het evenement vanwege de beperkende maatregelen die de COVID-19-pandemie met zich meebracht.

Inschrijven kan via www.atletiek.nu/wedstrijd/main/36991, tot uiterlijk woensdag 18 mei a.s. 18.00 uur. Ook nadere gegevens zijn te vinden op die site.¹) Op zaterdag 25 juni wordt in de regio Zeeland bij Scheldesport in Terneuzen de jaarlijks terugkerende 5-regio’s-ontmoeting gehouden.

Dit is een wedstrijd waarbij atleten van 5 verschillende regio’s het tegen elkaar opnemen. De regio’s Zeeland, Zuid-Holland-Midden, Dordrecht, Rijnmond en West-Brabant strijden om de wisselbeker. Elk jaar is deze wedstrijd in een andere regio.

Voor deze wedstrijd zullen de pupillen en C/D-junioren net als voorgaande jaren geselecteerd worden; niet iedereen kan hier zomaar voor inschrijven.