za 6/01/18 - Wallenloop - Goes

300_goes.jpgVoor de 57e maal zijn de Oostwal en de Oostsingel in Goes aanstaande zaterdag 6 januari 2018 het toneel van de Wallenloop.

Het tracé van deze hardloop-wegwedstrijd is traditioneel uitgezet rondom de oostelijke stadsvest van Goes. De Wallenloop behoort tot de oudste wegwedstrijden van Zeeland. Organisator is de plaatselijke atletiekvereniging AV’56.

Honderden hardlopers uit Nederland en België proberen in hun (veelal) eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een goede prestatie neer te zetten, als opmaat voor de rest van het jaar. Uiteraard is de Wallenloop ook een trefpunt voor sporters en supporters die elkaar gelukkig nieuwjaar wensen. De AV’56-zustervereniging Atletiek Duffel uit België komt ook met een bus vol atleten naar Goes.

De volwassenen lopen 7,5 km (zes rondjes van 1200 m). De jeugd loopt kortere afstanden. De jongsten beginnen om 13.00 uur, de volwassenen om 14.25 uur. Het is overigens een misvatting dat de Goese Wallenloop alleen zou openstaan voor wedstrijdlopers. Immers, ook trimmers en recreanten kunnen inschrijven.

De start is op de hoek Oostsingel/Voorstad. Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in het naburige bruine café Baarends aan de Voorstad. Daar is na afloop ook de prijsuitreiking. Ook slijterij Dominicus verleent medewerking.

De publieke belangstelling voor de Goese Wallenloop is gewoontegetrouw groot. Dat was zelfs in januari 2017 nog het geval, toen ijzel roet in het eten dreigde te gooien. De wedstrijd ging echter gewoon door.

Voorinschrijven voor de Wallenloop 2018 kan digitaal tot en met 4 januari via www.av56.nl.
Last minute inschrijven: tot een uur voor de wedstrijd op het secretariaat in café Baarends.