za 7/04/18 - Oosterscheldeloop - Goes

Door de polders en over de zeedijken ten noorden en oosten van Goes voert zaterdag 7 april a.s. het parcours van de twaalfde Oosterscheldeloop.

De wedstrijd begint om 14.00 uur met twee afstanden tegelijk, namelijk de 10 Engelse Mijlen (16.1 km, de hoofdafstand) en de 5 km (de trimafstand). Exact twee minuten later valt het startschot voor de 2 km jeugdloop.

Het parcours van de hoofdafstand loopt door de Wilhelminapolder naar het Goese Sas, over de Oosterscheldedijk naar Kattendijke, door de polders naar woonwijk Mannee en tenslotte door recreatiegebied de Hollandsche Hoeve terug naar sportcomplex het Omnium. Start en finish zijn in de nabijheid van het Omnium.

De ietwat incourante afstand van 10 Engelse Mijlen werd vorig jaar voor het eerst op het programma van (wat officieel heet) de Van der Peijl Techniek Oosterscheldeloop gezet om de vroegere ‘lus’ naar Wemeldinge uit het parcours te halen.

De deelnemers vonden dat zo’n plezante verbetering, dat de organisatie de afstand continueert. De aan te vallen parcoursrecords zijn daardoor: bij de mannen 55.44 min (Patrick de Vos, 2017), bij de dames 1.13.51 u (Monica Sanders, 2017).

Informatie over deze 12e Van der Peijl Techniek Oosterscheldeloop staat op een speciale website: www.oosterscheldeloop.nl. Daar is ook het inschrijfformulier te vinden. Voorinschrijven kan tot woensdag 4 april 10.00 uur. Vlak voor de wedstrijd inschrijven kan ook, maar is duurder. Er worden maximaal 1500 deelnemers geaccepteerd. De prijsuitreiking is in het Omnium.

 

300_sched.jpg

Beeld van de Oosterscheldeloop van vorig jaar. Het was toen laag water. (Foto: Martijn Lavooij).