wo 10/07/19 - Sportvisserloop - Yerseke

Op woensdagavond 10 juli wordt voor de negende achtereenvolgende maal in Yerseke de Sportvisserloop gehouden.

De trimloop over 10 km maakt deel uit van de jaarlijkse serie Zeeuwse stratenlopen. Het is de tweede wedstrijd in de zomerse serie. De organisatie is in handen van een plaatselijk comité te Yerseke, in samenwerking met atletiekvereniging AV’56 te Goes.

De Sportvisserloop van dit jaar bestaat uit drie onderdelen: een wedstrijdloop van 10 km (drie rondjes van 3,3 km, met een aanloop van 100 m) en een trimloop van 3.3 km en. Start: 19.30 uur. Voor de jeugd t/m 12 jaar is er om 19.00 uur een 1 km-loop. De start- en finishlijn van alle onderdelen ligt bij café-brasserie De Sportvisser.

Het parcours voert zoals gebruikelijk rond de vissershaven, naar het beeld van de Mosselman. De lopers komen langs de buitenzijde van de Oosterscheldedijk terug naar het dorp.


Zeeuwse zomeravondserie

De serie van de traditionele Zeeuwse woensdagavond-stratenlopen in juli telt deze zomer vijf wedstrijden: Zoutelande 3 juli, Yerseke 10 juli, Westkapelle 17 juli, Burgh-Haamstede 24 juli en Vlissingen 31 juli. Per plaats is er een 10 km- en een 3 km-loop. De eindklassementen hiervan wordt opgemaakt na de Boulevardloop in Vlissingen. Dan zijn ook de overall-prijsuitreikingen.

Om in het eindklassement te komen, moeten volwassenen vier van de vijf wedstrijden uitlopen. Voor de jeugd-/trimlopen zijn drie van de vijf wedstrijden voldoende. Elke Zeeuwse atletiekvereniging organiseert één wedstrijd. De Sportvisserloop te Yerseke is het aandeel van AV’56 (Goes). Afgezien van de afsluitende Boulevardloop in Vlissingen is Yerseke doorgaans de drukste loop van het circuit.

Hoe doe ik mee?

Inschrijven voor de Sportvisserloop kan via www.inschrijvenzeeland.nl of op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat in café-brasserie De Sportvisser.

Voor het hele circuit (vijf wedstrijden 10 km of 3 km) kan uitsluitend vooraf ingeschreven worden, en wel tot dinsdag 2 juli 24.00 uur, via www.inschrijvenzeeland.nl. Deelnemers krijgen dan een vast startnummer toegewezen, dat ze alle weken bij zich moeten houden en dat ze bij alle lopen moeten dragen.

‘Losse’ inschrijvers kunnen telkens uiterlijk een dag tevoren (tot 24.00 uur) voorinschrijven. Ze krijgen steeds een nieuw startnummer.